jozek12 pisał(a):Szanowni Państwo!
Wypowiadacie Państwo na tym forum różne opinie.Z niektórymi zwłaszcza tymi pochlebnymi dla pana Budnego nie mogę się zgodzić.
Pan Janusz Budny według mojej opinii nie jest osobą kompetentną do wykonywania obowiązków na stanowisku WÓJTA.
Mnie i moim sąsiadom dał się poznać jako osoba, która postępuje według własnego widzi mi się i nie bardzo respektująca obowiązujące prawo.
I sytuacja
Minęło 2 lata od złożenia statutu Spółki Wodnej Polna i pan Budny wszelkimi możliwymi sposobami nie patrząc na uchylane przez SKO w Warszawie decyzje skutecznie blokuje założenie spółki wodnej Polna powstałej z inicjatywy sąsiedzkiej. Natomiast w międzyczasie podpisuje statut konkurencyjnej Spółki Wodnej Wiązowna Północna i proponuje wstąpienie do niej założycieli naszej spółki, przez co przyczynił się do powstania sporów sąsiedzkich.Podpisany przez pana Budnego naprędce STATUT Spółki wodnej Wiązowna Północna jawnie ogranicza (niezgodnie z prawem) kompetencje Starosty. Każda wydana odmowna decyzja pana Budnego związana z odmową podpisania STATUTU jest unieważniana przez SKO w Warszawie jako niezgodna z Ustawą Prawo Wodne. Przy pierwszej odmownej decyzji podstępnie skierował sprawę odwołania od swojej decyzji do niewłaściwego urzędu. Wyjaśnianie sprawy i prostowanie trwało około roku. Z chwilą naszej skargi do SKO w Warszawie na nieprzestrzeganie postanowień SKO odwołuje własną decyzję i próbuje gmatwać sprawę prowadząc ją niezgodnie z zaleceniami SKO i Ustawą Prawo Wodne.
II sytuacja dotycząca odpowiedzi i wypowiedzi pana Janusza Budnego na pismo ECO – OTWOCK zamieszczonej na forum, w piśmie wysłanym ze starostwa do ECO-OTWOCK oraz wypowiedzi w Linii Otwockiej z dnia 16 października 2014 roku. Pan Janusz Budny wykazał się całkowitą nieznajomością art 232 Ustawy o odpadach z dnia 14 grudnia 2012 roku Dz. U.2013 poz.21, za realizację której jest odpowiedzialny z racji powierzonej przez Starostę Otwockiego funkcji. Art. 232 ust1, ust2, ust3, ust4 wymienionej ustawy został wyjaśniony i ogłoszony w dniu 14,02.2013,godz 10.50 przez Biuro Zarządzania Środowiskiem Wydziału Ochrony Środowiska Starosty Powiatu w Otwocku. A jak widać pan Janusz Budny nie wie nawet i nie raczy się zapoznać dokładnie co ogłasza podległe jemu biuro i jak brzmią zapisy prawne w ustawie.
Lech Malinowski
PS.Chciałem przed wyborami opublikować artykuł o spółkach wodnych w otwockich niestronniczych mediach.Do tej pory nie został opublikowany,natomiast dziwnym trafem zaczęto na gwałt porządkować zaniedbane przez Spółkę Wodną Wiązowna Północna rowy. Dobre chociaż i to.
Na pewno pan Budny nie jest to dobrym materiałem na Wójta o czym świadczą zgromadzone dokumenty i wydawane przez niego decyzje.Pan Budny chwali się że wydał niewiele złych decyzji i nie zdając sobie sprawy że nawet jedna zła decyzja wydana na tym szczeblu może być przyczyną wielkiej tragedii ludzkiej!.
Wazka pisał(a):plakat Pana RZ nie wiem bo się na tym nie znam ,ale chyba powinien być opatrzony informacją z jakiego komitetu kandytat startuje ,ale nic takiego nie znalazłem , a w pierwszej turze było. Czy takie dzialnie jest zgodne z prawem wyborczym?
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!