Edziu pisał(a):
Nie specjalnie liczę na to, że gmina zrobi cokolwiek aby posprzątać choćby swój teren.
obcy pisał(a):Papieros zostaje na ziemi lub chodniku i tli się
dalej, bez potrzeby i sensu, bo wystarczyłby jeden ruch buta,
żeby go przydeptać.
Edziu pisał(a):Urzędnicy i wszystkie osoby pełniące funkcje publiczne oraz wszelkiej maści celebryci muszą mieć grubszą skórę (taki Fibak nagle zaczął się podać za osobę prywatną). Stawianie o Kowalskim pytania retorycznego "czy ma mózg?" może być uznane za niegrzeczne, ale stawianie pytania retorycznego pod adresem urzędników (in gremio a nie ad personam) " czy oni mają mózgi?" jak najbardziej mieści się ramach tzw. dozwolonej krytyki.
admin pisał(a):Nowa seria spotkań informacyjnych z p. wójt i przedstawicielem Lekaro...
obcy pisał(a):SZANOWNI MIESZKAŃCY - Urząd Gminy Wiązowna informuje, że zostały nadane indywidualne numery kont bankowych dla każdego, kto złożył deklarację dotyczącą wysokości opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi.
domek_w_Duchnowie pisał(a):
Tak przy okazji - nie dość, że jak napisał obcy ... to koszt opłat za nie będzie gigantyczny nawet w porównaniu do potrzeby oddelegowania (zatrudnienia) pracownika do obsługi i weryfikacji wpływów za śmieci jakie wpływają na jedno konto UG... nie podejrzewam bowiem aby bank prowadził indywidualne konta za darmo (nawet jako subkonta do konta UG) - za dużo tego będzie... no ale pewno to nie jest ważne dla bilansu naszej gminy...
Na przystankach autobusowych
poraził mnie widok pękających w szwach koszy. Pękających
od swojej zawartości, na którą złożyły się butelki po wódce, puszki
po piwie, resztki zagrychy, plastiki po chipsach. Niektóre z nich
nie wytrzymały takiej dawki zawartości i jej nadmiar „wypluły”
na zewnątrz, walały się więc wokół śmieciska obrzydliwe – o zgrozo!
A przecież dzień wcześniej zakończyły się dwudniowe obchody
Dni Gminy Wiązowna, obchodzone po raz pierwszy w tym roku
pod hasłem ochrony środowiska, dbałości o naturę, bratania się
z przyrodą. Odbyły się konkursy proekologiczne oraz występy
artystyczne skłaniające do refleksji nad naszym otoczeniem,
wspólnym dobrem i dziedzictwem, przedmiotem dumy – krótko
mówiąc: Zieloną Wiązowną
Sama zabrałam głos ze sceny
Tak, proszę Państwa, bo na takie zjawiska
nie ma innego wyjścia, trzeba informować i zgłaszać
„Śmiecisz = jesteś śmieciem (...) . Zabolało mnie to,
tak samo jak zaśmiecony przystanek.”
Edziu pisał(a):Mataj!
Stałeś się krytykiem literackim...
A taki był z Ciebie porządny herbatnik....
No ale rozumiem. Wobec takiej literatury faktu nie sposób przejść obojętnie.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!