v460 pisał(a):współpraca z muzułmanami rzadko wychodzi na dobre - zazwyczaj nie chcą się oni asymilować, zazwyczaj nie chcą pracować, z reguły wystarczają im hojne zasiłki w Niemczech, Francji czy GB.
v460 pisał(a):Te osoby giną na morzu, giną w ciężarówkach, bo ktoś (politycy) ich do tego zachęcił. Zapewne gdyby na samym początku powiedziane było jasno "no way!" - nikogo nie wpuścimy i nie osiedlimy, odesłano by kilka statków do domu... to nikt by nie przyjeżdżał, nikt by nie ginął na morzu, a może setki tysięcy mężczyzn wzięłyby sprawy w swoje ręce i zaprowadziły pokój we własnym
domu?
Groszek pisał(a):Niech swoich braci w wierze przyjmie Jordania, Arabia Saudyjska czy Kuwejt.
farafa pisał(a):- o! dzieciak się utopił! Ja go nie wsadzałem do tej łodzi, więc czemu mam się czuć winny. Dlaczego mamy osiedlać w Europie setki tysięcy uchodźców zamiast zająć się własnymi
problemami, których nam nie brakuje?
koniec głupot w stylu "musimy pomóc". Z jakiej racji mamy pomagać? To nie nasza wojna, mamy swoje problemy.
Czy zdajemy sobie sprawę jakim obciążeniem ekonomiczno-społecznym jest taka masa leniwych emigrantów? Ile Europa jest w stanie unieść takiego obciążenia? A jak w końcu Europa upadnie to jaki będzie ciąg dalszy? My musimy myśleć o własnych dzieciach i ich przyszłości, bo za jakiś czas to nasze dzieci czy wnuki będą tonąć na jakimś morzu prześladowane przez dyktat muzułmański.
v460 pisał(a):wylacz poprawnosc polityczna i podazanie za tym co mowi Angela.
[...]
Z Niemiec mam tylko strzepki informacji - o jakis podpaleniach meczetow slyszalem czy domow dla imigrantow?! Mozesz przyblizyc temat? Moze to jest ksenofobia?
farafa pisał(a):Nigdy nie domagam się żeby ktokolwiek podzielał moje poglądy, mam to w nosie, to raz. Nie oczekuję też żeby ktokolwiek mnie usprawiedliwiał, nie widzę takiej potrzeby. Nie sugeruję też, że ktoś broni mi zostać przy swoim zdaniu. Twój wpis jest zupełnie bez sensu i właściwie o co kaman?
a chrześcijanie z Europy przedstawieni są albo jako idioci, albo egoiści, albo sprzedajni cynicy
admin pisał(a):
v460 pisał(a):Z Niemiec mam tylko strzepki informacji - o jakis podpaleniach meczetow slyszalem czy domow dla imigrantow?!
[...}Podążam raczej za wicekanclerzem, który nazywa hołotę hołotę. Daleko od poprawności politycznej.
v460 pisał(a):Nawet Syryjka [...] wzywa politykow do opamietania sie i przyjmowanie uchodzcow z glowa a nie wszystkich jak leci.
emes pisał(a):Oczywiście pomagać należy, trzeba, musimy - tak po ludzku rzecz biorąc to świadczy o naszym człowieczeństwie. Tylko to nie wyklucza możliwości wyboru form pomocy.
emes pisał(a):mnie właśnie bardziej interesuje takie pozornie niegroźne, egzotyczne, sympatyczne robienie ludziom wody z mózgu, a potem zdziwienie, że ktoś gdzieś komuś gardła podrzyna.
farafa pisał(a):my mamy poczucie krzywdy, której do dziś nie możemy odchorować.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!