JoannaF pisał(a):Właśnie sobie przypomniałam, dlaczego przestałam wypowiadać się na tym forum.
Wystarczy zabrać głos w jakimś wątku, podać neutralną informację a już przypinana jest łatka krytykanta.
@Mataj, przyznam, że kompletnie nie rozumiem czemu zostałam przez Ciebie wymieniona jednym tchem z pozostałymi uczestnikami dyskusji w tym wątku
JoannaF pisał(a):
@v460 masz wyjątkową zdolność rozmydlania dyskusji na forum.
Mataj pisał(a):Jeśli chodzi Wam o Samopomoc Chłopską to dlaczego znów wchodzić w ogolniki? Niby coś jest na rzeczy a jak przychodzi co do czego to woda w usta i "ale ja nic nie mówiłem, ja nic nie wiem"...
JoannaF pisał(a):@v460 - co wniosłeś do dyskusji w tym wątku, poza stwierdzeniem, że dyskutanci marudzą i narzekają a Ty masz dosyć jęczenia, krytykowania i narzekania?
JoannaF pisał(a):@Ravos jeśli myślimy o tej samej "instytucji" to co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jest ona przekleństwem Wiązowny.
Kudłaty pisał(a):Joanno, a może pójdziesz za ciosem i skusisz się na nowe niezależne forum wymiany myśli i wrażeń?
Nic tak nie drażni jak przerażony admin który moderuje chyba nie do końca chwytając sens tego co moderuje.
Ale jak pamiętam to Ty chyba miałaś jakieś niefajne przygody z tym związane, to pewnie nic z tego nie będzie :(
Kudłaty pisał(a):Ale mapy z cyrylicą dotyczące wschodniej Góraszki zostały :)
JoannaF pisał(a):@Mataj
Tak wnosi, bo dotyczy Wiązowny. Poza tym jest odniesieniem do wypowiedzi przedmówcy.
Ja przynajmniej nie schodzę na oboczne tematy i nie wyjeżdżam z Sudanem, czy kanibalizmem :P
Mataj pisał(a):- ty czepiłaś się wypowiedzi kilku osób, to ja czepiłem się Twoich.
emes pisał(a):trochę za starzy na chodzenie do nowoczesnych szkół
JoannaF pisał(a):
Mataj pisał(a):- ty czepiłaś się wypowiedzi kilku osób, to ja czepiłem się Twoich.
Kilku to chyba za dużo powiedziane :p bo o Sudanie zaczął Twój brat a ty dokończyłeś kanibalizmem ;)
JoannaF pisał(a):
A co do meritum, skoro Ty się łapiesz na ten przerost formy nad treścią prezentowany ostatnio przez gminny portal i uważasz, że ta mapa inwestycji w gminie to fajna sprawa... to już nie mój problem.
Akurat jestem w trakcie aktualizowania informacji o poszczególnych sołectwach i myślałam, że ta mapa będzie mi przydatna. Jak zaczęłam się w nią wczytywać to niestety odkryłam, że nie przedstawia żadnej wartości. W większości przedstawiony tam remont dróg to naprawianie ich po położeniu wodociągu lub kanalizacji - co jest chyba oczywiste? Poza tym ja nie mam jasności co oznacza używany tam termin remont, modernizacja drogi. Chodzi o równanie? wysypywanie kruszywa? Bo na całą mapę tylko na Osiedlu Parkowym jest wzmianka o nakładce asfaltowej.
JoannaF pisał(a):
Kilku to chyba za dużo powiedziane :p bo o Sudanie zaczął Twój brat a ty dokończyłeś kanibalizmem ;)
A co do meritum, skoro Ty się łapiesz na ten przerost formy nad treścią prezentowany ostatnio przez gminny portal i uważasz, że ta mapa inwestycji w gminie to fajna sprawa... to już nie mój problem.
ravos4 pisał(a):Tak naprawdę to chyba to wszystko tematy zastępcze, żeby potencjalny płatnik podatku miał wrażenie że dobrze trafił. Bo rzeczywistość każdy z mieszkańców widzi i doświadcza, oj srogo doświadcza.
emes pisał(a):
Miniony weekend spędziliśmy na południu Polski, w gminie u podnóża gór. Wszystkie ulice nazwane i oznakowane. Wszystkie ulice gminne, od których odchodzą inne - wyasfaltowane (...) o ile się dobrze zorientowałam, to ze środków unijnych zrewitalizowano park z muszlą amfiteatralną, tężnię i plac zabaw, a te wszystkie drogi to z własnej kasy jakoś im się udaje. Mieszkańców mniej niż u nas, produkcji żadnej nie widziałam, tenże hotel, może trochę firm handlowych i wszystko
Kudłaty pisał(a):Janosikowe, janosikowe , janosikowe... i tak w kółko. Jak gdzieś mają fajnie to z pewnością przez janosikowe.
To może podpowiedzmy Wójtowi i Radzie żeby zrobić w gminie tak, co by janosikowego nie płacić tylko brać! Wtedy na wszystko będzie!
Kudłaty pisał(a):v460.
Epoka "kreatywnej księgowości" już minęła! I zapomniałeś o układzie odniesienia.
Kudłaty pisał(a):Kreatywna księgowość to takie coś na podobieństwo -1+1=2. Z matematyką sprzeczne ale wygląda lepiej.
A układ odniesienia....
Załóżmy że jadąc do pracy dasz 5PLN żebrakowi za nic, (to janosikowe) to wg teorii która tu zamieszczasz on jest bogatszy od Ciebie o 10PLN. Wniosek - lepiej zostać żebrakiem :)
Kudłaty pisał(a):Coś ci się chyba z matematyką posypało. Skoro stan wyjściowy jest - o (zero) to dostając 5 trudno być do przodu 10.
Kudłaty pisał(a):
To raz, a dwa to to że janosikowe płacą nie ci na literę "W" jak Warszawa i Wiązowna ale ci co mają dochód większy niż... (i tu nie pamiętam ile procentowo na głowę chyba 150% średniej krajowej). I to jest ten błędny układ odniesienia
Kudłaty pisał(a):
Tak więc przestańcie marudzić na to, że skoro gdzieś jest lepiej to z pewnością dzięki janosikowemu.
Przecież to tak jakby jęczeć że spotyka was nieszczęście i na nic was nie stać bo przez wysokie zarobki weszliście w wyższy próg podatkowy.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!