emes pisał(a):
2. Są jednak takie drogi gminne, które są jedynymi dojazdami całych wsi do centrum ich życia (np. droga z Kruszówca, ale nie tylko). Ponadto drogami gminnymi najczęściej poruszają się piesi, w tym dzieci idące do szkoły i są takie drogi gminne w gminie, gdzie sezonowo dziecko do szkoły jest niesione przez rodzica w kaloszach na barana (serio, serio!)
Mataj pisał(a):
I tu przypomina mi się niegdysiejsza nasza dyskusja - "chciałeś mieć chatkę pod miastem na wsi, to się bujaj" ;)
Ta droga się taką stała? Czy taka była zawsze, a po prostu pojawiły się domy?
JoannaF pisał(a):
Mataj pisał(a):
I tu przypomina mi się niegdysiejsza nasza dyskusja - "chciałeś mieć chatkę pod miastem na wsi, to się bujaj" ;)
Ta droga się taką stała? Czy taka była zawsze, a po prostu pojawiły się domy?
Nie do końca trafiony argument. Akurat w okolicach, o których pisze @emes nowe domy nie wyrastają jak przysłowiowe grzyby po deszczu. W takim Kruszówcu, Bolesławowie, Porębach liczba mieszkańców od 20o8-2009 (czyli boomu mieszkaniowego) nie ulega zmianie. Te miejscowości sprawiają wrażenie, jakby czas się u nich zatrzymał.
Kudłaty pisał(a):Natomiast ładna, biała kobieta po obróbce UV nie jest ani ładna, ani smaczna co nie wszystkie potrafią ogarnąć.
Edziu pisał(a):
A tak na serio to brakuje mi jeszcze jakiejś zachęty ze strony UG, że tam gdzie gmina "doziarni" to jeżeli mieszkańcy zrzucą się na nakładkę asfaltową to gmina dorzuci np. 30 % kosztów nakładki....
Wazka pisał(a):Mataj ? myślę , ze po prostu bredzisz > Wybierz foka i na prz,ód do celu
Wazka pisał(a):tak tak w koło macieju , mnie tez nie bardzo to się podoba bo nawet sobie tego nie odliczę , ale innego wyjść w obecnej sytuacji nie ma. Chyba , że znasz inny sposób.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!