Wazka pisał(a):Nemo no i co z tego wynika po prostu nic. Żal Ciebie ściska czy jak? Może zainteresuj się ile zarabiają europosłowie.
Bardzo jest nie na miejscu zagalanie komuś do portfela.
Wazka pisał(a):Nemo no i co z tego wynika po prostu nic. Żal Ciebie ściska czy jak? Może zainteresuj się ile zarabiają europosłowie.
Bardzo jest nie na miejscu zagalanie komuś do portfela.
ravos4 pisał(a):Może radni uchwalą oszczędności w innych częściach gminy tj. jednostkach budżetowych i innych. Przecież np. nauczyciele nie popierali obecnego wójta więc można im ciachnąć. Można też ograniczyć wydatki np. na opiekę społeczną ( i tak nie wiadomo na co idą te pieniądze - patrz sprawozdanie finansowe GOPS). A co!
aga_4 pisał(a):
Członkowie Rady Gminy to raczej osoby <60, przynajmniej takie sprawiają wrażenie, może za wyjątkiem ex -wójta i 2-3 pań radnych, więc chyba dorabiają do czegoś innego :)</p>
Wazka pisał(a):no tak oczywiście ,ze to nasze pieniądze z naszych podatków ja też płacę podatki a moja pensja pochodzi własnie z podatków i to jest podstawą by mówić , że moje zarobki czy diety to wasze pieniądze? Przecież byly wybory radni zostali przez nas wybrani więc o co co niektórym chodzi? Ach ta nasza kochana polska mentalność.
aga_4 pisał(a):Mam takie pytanie:
Czy każdy z 15 radnch ma plan, jakąś rozpiskę swoich działań. Co należy zrobić dla mieszkańców miejscowości, którą reprezentuje?
I jakieś priorytety, do których realizacji będzie dążył? Czy to nadal wolna amerykanka (czyt. przychodzi znajomy Iksiński do radnego X) i zasłanianie się budżetem? Jeśli jest coś takiego, czy mogliby Państwo Radni się podzielić?
Mataj pisał(a):
Inna sprawa, że miło by było zobaczyć taką listę, nawet nie w celu rozliczenia, naprawdę chciałbym wiedzieć co można zrobić za tej kadencji i do czego rada będzie dążyć. Wiadomo, jakieś priorytety wyznaczyć to nie problem...
aga_4 pisał(a):
Tak właśnie, może chociaż nieliczni z radnych się odważą. Ponawiam prośbę. :)
sarna_lesna pisał(a):Mataj czytam te twoje wpisy i dziwie się dlaczego nie wystartowałeś na radnego ze swojej miejscowości. Mądry z ciebie facet i do tego pomysłowy. Mieliby z ciebie pożytek w radzie bo chyba takich ludzi potrzeba w naszej gminie.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!