rodzic pisał(a):Witam
Są już na BIP-ie. Świetnie rozpoczęta kadencja od podwyżki, tego należało się spodziewać. Zaraz odezwą się głosy, że marna pensja Wójta i tak dalej, ale ja oczekiwałbym najpierw jakiegoś działania o później podwyżek. Jestem ciekawy kto fizycznie złożył wniosek o podwyżkę i chciałbym poczytać uzasadnienie. Świetny początek.
Wazka pisał(a):Panie rodzic czyli Panie przegrany MC z tego co wiem to Pan Rana Gminy ustaliła uposażenie na najniższym pułapie . A Jeśli chodzi działania to postępują i już kilka spraw zostało pozytywnie dla mieszkańców załatwionych , a kolejne są w trakcie realizacji. Jeśli był taki wniosek o podwyżkę to tylko ktoś z Rady Gminy mógł go złożyć. Po za tym Pan Wójt dużo pracuje od rana niemal do nocy. Dziwi mnie oczekiwanie na działania przecież sam Pan mówił na swoich spotkaniach , że trzeba się przyjrzeć zrobić audyt a to bardzo długi proces i jak długo by Pan to robił? No na szczęście wygrał JB i nie musi tracić czasu na analizy bo jest w temacie . pozdr
nightwatch pisał(a):Mataj, czy jako wójt złożył byś wniosek o obniżenie twojej pensji do czasu pojawienia się efektów? A może, negocjując nową pracę, cieszyl byś się z oferty typu 'teraz dostaniesz mniej niż poprzednio zarabiałeś, ale jak się sprawdzisz to damy Ci podwyżkę'? Oczywiście nie więcej jak 500 złotych podwyżki, bo na więcej nie mamy uprawnień.
nightwatch pisał(a):Ale po co dyskutowac pensję wójta na forum - przecież to dość nieeleganckie. Jest człowiek i od razu na początek kwestionuje się jego wynagrodzenie - na jakiej podstawie?. Czy rada gminy jest niekompetentna że nie mozna uznać że podjęła właściwą decyzję? To było ich zadanie i je zrealizowali, czy ta dyskusja ma wykazać że nawet pensji wójta nie potrafią ustalić jak należy? Sami ich wybraliśmy, może uznajmy że coś umieją zrobić?
bazaar pisał(a):Link: http://bip.wiazowna.pl/public/get_file_contents.php?id=315937
Uzasadnienie jest takie: wójt może zgodnie z prawem tyle zarobić, nawet trochę więcej ;)
nightwatch pisał(a):A to u nas w gminie rozlicza się ludzi na początku kadencji, żeby od razu wiedzieli że są do dupy a każda ich decyzja będzie zła? Zaczynam powoli rozumieć problem tej gminy....
nightwatch pisał(a):Nie widzę nic wartosciowego w krytykowaniu osób lub ich działań gdy nie ma się żadnych argumentów. Widzimisię nie jest argumentem, nawet jeśli to widzimisię Mataja czy Jaro.
vegul pisał(a):(...) A tak w kwestii pensji to powinien startować z takim wynagrodzeniem jak poprzednik - jak się wykaże pozytywnymi działaniami to ma prawo do podwyżki - nie odwrotnie.
Mataj pisał(a):(...) W poprzedniej kadencji o podwyżkę wystąpiła radna, która dość dobrze znała się z wójt. Wniosek upadł (moim zdaniem słusznie), bo nie wykazano argumentów, które przemawiałyby za podwyżką. (...)
Nemo pisał(a):
vegul pisał(a):(...) A tak w kwestii pensji to powinien startować z takim wynagrodzeniem jak poprzednik - jak się wykaże pozytywnymi działaniami to ma prawo do podwyżki - nie odwrotnie.
Też tak myślę.
Nemo pisał(a):skoro wyniki gminy są dobre i radni udzielają absolutorium, to brak powodów do nieprzyznania podwyżki w jakiejkolwiek wysokości.
Wazka pisał(a):a no własnie o inflację , ja parcuję w firmie , w której od siemniu lat nie było podwyżki mimo obowiazujecej ustawy i nie na rzekam bo mam co miesiąc pieniadze na koncie . Ale chciałem wam powiedziec ,ze to dopiero poczatek jak sie pózniej okaże pozytywnych zmian i co nie którzy prowokatrorzy będę w szoku i mam nadzieję ,że zrozumieją w porę ,iż mając pracę trzeba ja rzetelnie wykonywać.
Corwin pisał(a):A to jest jakaś ustawa która gwarantuje podwyżki? Bo ja o takiej nie słyszałem - chyba, że dotyczy to krajowej biurokracji - w to jestem gotów uwierzyć.
Wazka pisał(a):(...) A ja widze że w gminie coś sie dziej kanlizację na Malwy ciagną i to z dwóch stron mam nadzieję że ekipy sie nie miną ;))
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!