Kandydaci na wójta
  • Dziękuję p. Nowickiemu za mądrą wypowiedź. Właśnie dlatego nie zagłosowałbym na żadnego z kandydatów,
    który był w tej kadencji w Radzie Gminy. Nie zrobili nic by przeciwdziałać poczynaniom pani wójt.

Nie zagłosuję również na kandydata, przy którym stoją prywatne interesy developerów i firm. Chcę by wójt dbał o interes ogółu społeczeństwa, a nie jednostek z układów z dużą kasą.

• Mataj, patrze w dół żeby w błoto* nie wleźć, które mi tu różnej maści agitatorzy szykują.
    Jakoś nie bawi mnie dziś patrzenie w górę i upajanie się świetlaną wizją gminy Wiązowna.

Obawiam się że ten "dobry człowiek" tę gminę dobrze "wysteruje", obawiam się że niestety nie dla wszystkich to się dobrze skończy.

*- lajtowa wersja wiadomo czego.
  • @Romek a jakie doświadczenie, wiedzę samorządową ten kandydat posiada? Pieśń serio, kilka razy pytałem o jakieś konkrety i ciągle głównym argumentem jest w zasadzie to, że nie ma układów lub raczej, że po prostu nikt go nie zna poza kilkoma osobami z Zakrętu. Jednak biorąc pod uwagę, że w ostatnich wyborach Bętkowska miała tam 80% poparcie to sądzę, że nie mają tam dobrej ręki do wójtów :P

@Kudlaty, sęk w tym, że kasa idzie z góry na dół, a nie z dołu do góry. Nie zrozum mnie źle, rozumiem Twoje argumenty i obawy, te drugie mam podobne, ale już ocena argumentów jest trochę inna (z naciskiem na trochę).
    Post edytowany przez Mataj 2014-11-14 20:03:29
  • Mataj.
    Ja już ponad pół wieku po świecie chodzę i zauważyłem jedno, nikt za darmo mi nigdy kasy nie dał, ale bardzo często, różnej maści i rodzaju potrzeboscy, usiłowali mi tę kasę wyciągnąć.
    Rozumiem że masz na myśli wszelkie dopusty które to panowie Budny czy Jędrzejczak nam tu pozałatwiają.
    To czy taką kasę gmina dostanie czy też nie w dużej mierze zależy od wójta. Wystarczy popatrzeć na osiągnięcia obecnej. Czyli nie, bo nie!
    Z drugiej zaś strony - mimo wielu szczerych chęci ta kasa nie jest rozdysponowana ze wzgledu na:
    - przystojność/atrakcyjność Wójta.
    - dobroć człowieka
    -znajomości i kontakty
    -zapewnienia
    -ładne oczy
    -przeszłość i historie choroby psa Wójta.
    -możliwości w spożywaniu napojów wyskokowych
    -itd.
    Wierzysz w to że gmina dostanie tę kasę dlatego ze jeden wójt ma większe znajomości niż drugi?
    Co z tego że ma takie świetne znajomości gdy ma problemy z wysłowieniem się i przekazaniem w sposób jasny i czytelny tego co by chciał przekazać? Chyba że waśnie o to chodziło - "wicie, rozumicie"!

Teraz popatrz na to inaczej.
    Dowiedz się ile Wójt ma wypłaty, pomnóż to przez 12 miechów i 4 lata.
    Ten wynik skonfrontuj z atakiem promocyjnym jednego z kandydatów.
    Radio, telewizja, imprezy masowe.
    Wychodzi na to ze punkt krytyczny sprzedaży jest bardzo wysoko.
    Jeżeli ktoś w ten niepewny interes jakim są wybory inwestuje takie środki to znaczy że albo jest niespełna rozumu, albo... no właśnie:) - wie więcej. Wie że się zwróci.
    Tylko co?
    Wiadomo że dwie drogi i wszystko wokół nich. Ze dwie duże inwestycje.
    To raz, a dwa to Wiązowna jako drugi Kuwejt?
    Być może coś jeszcze.
    Jakoś nie mam ochoty zawiązywać stowarzyszenia i jeździć za cztery lata po zebraniach wyborczych z odezwami że ten kandydat w czasie urzędowania w Wiązownie, nas mieszkańców wpakował na takie czy inne gówno.

• Właśnie o tym pisałem, bardzo dobrze Cię rozumiem, zgadzam się z wieloma twoimi poglądami, ale w ocenie niektórych mam trochę inne zdanie.
    I tak pewnie czekają nas dwie tury a mój głos pewnie będzie różny w każdej z nich, przynajmniej wiem na kogo nie zagłosuję. Nie lubię jak sobotę przypisuje czyjeś zasługi w imię własnej nieudolności... (mówię o podsumowaniu twej kadencji)
    Post edytowany przez Mataj 2014-11-14 21:00:09
  • Mataj pisał(a):

(mówię o podsumowaniu twej kadencji)

Jesteś pewien?

Wracając do tematu.
    Nie będzie sensu rozmawiać jeżeli wszyscy wszystko będą interpretować tak samo.

• "tej" - pisanie na komórce niestety powoduje, że błędy się pojawiają... ;)

A jakie są twoje wyrażenia po przeczytaniu podsumowania? Mi witki opadły jak czytałem o projektach poprzedniej ekipy, firmowanymi jako własne. Kurczęz tych 13mln robi się mniej niż 10, a to połowa tego co w poprzedniej kadencji. Oczywiście sporo oszczędności dzięki temu zrobiono, ale gmina stoi w miejscu zamiast się rozwijać kiedy może.
    Rozbawiło chwalenie się tym, że więcej osób korzysta z pomocy socjalnej. Ja rozumiem- "kto nie był socjalistą z młodu, ten na starość...", ja rozumiem, że wójt zaczynała pracę w UG jeszcze za socjalizmu, ale ma prawie 6 dych na karku, wiec może przestać najwyższy czas przestać być socjalistą?
  • Szczerze?
    Dno, i kilka metrów mułu. Ta gmina się nie zatrzymała. Ona się cofnęła!
  • Może najwyższy czas coś zrobić. W niedziele mamy czas zadecydować, aby obecna Wójt szybko się wyniosła ze stanowiska... na zawsze.
    No chyba, że po kontroli UG będzie musiała wrócić i gęsto się tłumaczyć!
  • A ja mam dosyć wyboru między wójtem, który ma za plecami developerów i tym, który ma miejscowych biznesmenów dbających tylko o własne interesy (patrz umowa śmieciowa), ale ze świetnym PR (patrz najnowsze wydanie Powiązań).