Kochani! Jest już dostępny plan uroczystości, jakie nasi Włodarze zaplanowali, żeby uczcić 600 lat istnienia naszej gminy - pięknej, ciekawej przyrodniczo i turystycznie, o bogatych tradycjach, wielokulturowej i wieloreligijnej. Obchody - jak przystało na taką ważną i okrągłą rocznicę - potrwają 3 dni, a program jest bardzo zróżnicowany i na pewno każdy z nas znajdzie coś dla siebie. Zapraszam do zapoznania się z programem. Bardzo ciekaw jestem na co się wybierzecie ;)
PS. Niestety nie jestem tak zdolny jak Kochanowski. Ale gdybym był powyższy tekst należałoby czytać tak jak ten poniższy:
Raki Folgujmy paniom nie sobie, ma rada; Miłujmy wiernie nie jest w nich przysada. Godności trzeba nie za nic tu cnota, Miłości pragną nie pragną tu złota. Miłują z serca nie patrzają zdrady, Pilnują prawdy nie kłamają rady. Wiarę uprzejmą nie dar sobie ważą, W miarę nie nazbyt ciągnąć rzemień każą. Wiecznie wam służę nie służę na chwilę, Bezpiecznie wierzcie nierad ja omylę.
ABC - uwaga Admina nie byla zlosliwa, ma racje! Poza tym jest zawsze precyzyjny i konkrtny do bolu. To cenna umiejetnosc. Zobacz jaki by to mialo zbawienny wplyw na nasze zycie, gdyby politycy i urzednicy tacy byli...
Nikt nie zafundowalby nam "triduum wiazowskiego" na 600 rocznice miejscowosci za PUBLICZNE pieniadze. Sorry - uwazam JP2, szanuje, ciesze sie, ze Polak bedzie kanonizowany. To wielki czlowiek (paradoksalnie wielu "czcicieli" nie ma pojecia zielonego dlaczego i za co Go czcza), niezwykle madry, przenikliwy umysl. Na pewno tez wielki patriota. Ale program tej uroczystosci... Nie bede sie wyrazal. A mysle, ze JP2 jest mocno zazenowany takimi uroczystosciami i mysli sobie, ze "tak wielu tak niewiele zrozumialo z jego wielkiej nauki". Smutne :(
"religia w Polsce jest nie dodatkiem, nie pieprzem do gówna, a jest fundamentem" a Ty się będziesz smarzył w piekle! No chyba, że pójdziesz na wybory i zagłosujesz na odpowiednią opcję, która finansuje taką imprezę z podatków, których nie ma, "bo źli ludzie się nie meldują".