Między 28 lutego, a 3 marca włamano się do mnie na działkę w Emowie i skradziono dużą ilość części samochodowych (do 125p który jest moją pasją). Skradziono dwa silniki, 6 nowych bloków silnika, skrzynie biegów i dużo innych części. Poszukuję kogoś, kto mógłby mi pomóc w znalezieniu sprawcy - na osobę, która pomoże w odnalezieniu sprawców, bądź skradzionych przedmiotów nagroda w wysokości 2000zł. Błagam pomóżcie, złomiarze ukradli wiele rzadkich rzeczy, których zebranie zajęło mi wiele lat. przemek125p@tlen.pl
Jeżdżę po złomach, zostawiam swoje namiary, niby wszyscy twierdzą, że nikt takich rzeczy nie przyjął, ale problem jest jeden: złomów w okolicy jest multum, a część działa bez pozwoleń i ciężko je znaleźć... Także musiałbym chyba rzucić wszystko i krążyć... ale każdą wolną chwilę na to poświęcam. dodatkowo oprócz rozwieszania ogłoszeń w punktach newralgicznych wg mnie, idzie ogłoszenie dużego foramtu do Linii Otwockiej.
Hmm.... Dziwne rzeczy się ostatnio w gminie dzieją. Kilka dni temu słyszałem od sąsiadów o jakiejś obcej osobie, która straszyła dzieci w Malcanowie. Później słyszałem o jakiś rzeczach znalezionych na tarasie. Dzisiaj drugiego sąsiada okradziono.
To jest już chyba min. 3 włamanie w nieodległej okolicy w ciągu niespełna 3 miesięcy. Myślę Edziu, że powinieneś lepiej krów pilnować, bo nie będzie Ci miało co tego czarnego mleka dawać.
W Emowie zostały również niedawno wycięte słupki od ogrodzenia przy ulicy Jasnej..... Złomiarze jak widać zaczynają działać na coraz większą skalę. Myśle, że tą sprawą powinna się zając nasza policja.....
Od razu zgłosiłem kradzież na policję, jak tylko się dowiedziałem. Ale po doświadczeniach z policją z Otwocka, gdzie mieszkam, nie rokuję sukcesu. Ogólnie moje wrażenie jest takie, że jak się coś trafi fartem, to jest i złapią, a tak... Ostatnia kradzież jaką miałem z auta, to zanim zdążyłem zgłosić się do ubezpieczyciela, dostałem umorzenie... Inna sprawa, że jak zacząłem objeżdżać skupy, to jest ich tyle, że zapomnij w pojedynkę wszystko objeździć, wystarczy jeden szemrany, a takich jest sporo i zapomnij. Wrzuci na dno kontenera, przysypie czymś, ma ludzi ustawionych i szukaj wiatru w polu...