znaczy wzmożenie dojenia uczniów :)W 2011 Instytut zainicjował powstanie Koalicji dla Edukacji Filmowej – porozumienia instytucji pracujących w systemie edukacji szkolnej i pozaszkolnej, którego celem jest nadanie edukacji filmowej i audiowizualnej spójnego charakteru i podniesienie jej rangi w systemie nauczania[3].
Edziu pisał(a):
Na film który miałby być np. epopeją naszych lotników z września 39 nikt z PISFu grosza złamanego nie da. No chyba, że głównym wątkiem dramatycznym byłyby uczucia o zabarwieniu bynajmniej nie heteroseksualnym + wątek szykanowania żołnierzy wyznania mojżeszowego przez dowódców innych wyznań... Przy takich wątkach sceny walk powietrznych, co oczywiste, będą mało znaczące....
Hubertus1656 pisał(a):Co do Westerplatte to znajomi mówili o szmirze tak więc wole ściągnąć z netu niż zasilać wątpliwe produkcje. Ostatnio (po Bitwie Warszawskiej 1920) zrobiłem się jeszcze bardziej cyniczny i chodzę tylko na to co juz w miare zaopiniowane.
Hubertus1656 pisał(a):Filmu Lotna wajdzie nie wybaczę do jego końca i 50 lat później. Ciąć czołgi szablami to sobie w "gwiezdnych Wojnach " można...
Hubertus1656 pisał(a):W filmie o powstaniu niepotrzebne są sceny seksu ,a zwłaszcza mordowania jeńców pzez powstańców. W kontekście rzezi na Woli,Ochocie to zakrawa na ponury żart.
Hubertus1656 pisał(a):Co do "sztuki" jestem za tym by jej nie dofiansowywać,w tym filmów. Część artystów znajdzie koneserów a część zdechnie z głodu :)
Hubertus1656 pisał(a):Mnie się wydaje że ten seks i "miłość" reżyser ze scenarzystą pchają na siłę "bo się sprzeda" .
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!