Hubertus1656 pisał(a):Działamy coś w tej sprawie? Może jakiś graficzny obraz co nam w tych ściezkach potrzebne?
v460 pisał(a):
I to jest wlasnie przyklad, dlaczego powinno sie rozpoczynac budowe drog od poczatku (obwodnica i wylotowki, likwidacja waskich gardel), a nie od srodka (5km odcineczek tu, 10km odcineczek tam i wszedzie korki...). Najpierw powinni zrobic wezel w Zakrecie, estakade nad Kajki w Aninie i estakade nad rondem w Kolbieli. Koszt pewnie podobny, a kierowcy jakos by przezyli jazde z predkoscia 90km/h na trasie do Lublina spowalniana czasem do 70km/h... zamiast 100km/h (bo do takiej predkosci projektowana jest droga ekspresowa). Tak naprawde najwiecej czasu spedza sie na wylocie z miasta i w takich miejscach jak Kolbiel, a nie jadac 90km/h w miejsce 100km/h.
v460 pisał(a):Kurcze, wczorej bylem w UG i ze stolika wzialem sobie jakas ulotke informacyjna na temat budowy S17. No i powiem Wam, ze w obecnym ksztalcie to ja uwazam, ze ta droga nam "na grzyba". To ma byc odcinek od Wezla Lubelska (BEZ budowy wezla) do obwodnicy Garwolina (w sumie 35km).
Hubertus1656 pisał(a):Zauważyłem jednak że prostowanie DP 2731W może miec nieciekawe skutki dla najlepiej zachowanego i największego schrou w Wiązownie Regelbau501
Mataj pisał(a):
2. Przejście nad trasą (węzeł Wiązowna) powinien umożliwiać podjazd rowerem (a nie przeniesienie go na plecach) - nie jestem pewien czy przy obecnym projekcie byłoby to możliwe,
Hubertus1656 pisał(a):Obcy czyli jak mam zastrzeżenia do projektu Eurostrady to wysyłam warszawskiej czy lubelskiej GDDKiA ? :)
Mataj pisał(a):chodziło mi jedynie o Wiązowna I, chociaż po zastanowieniu - jeśli droga rowerowa jest w obu, a tak jest, to w obu przypadkach dobrze by było, żeby projekt umożliwiał przyjazd rowerem bez schodzenia z roweru ;-)
Hubertus1656 pisał(a):Co do kłamstw i cynizmu to obecna ekipa dorównuje PZPR :) Antek z Hoffmanem chocby na głowie stanęli to nie dadzą rady :)
nightwatch pisał(a):... na taką co materiały budowlane będzie nosić na plecach, coby dróg nie blokować.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!