v460 pisał(a):No i poza tym slyszalem, ze jak wygra Lekaro, to nie bedziemy segregowac smieci, a tylko dzielic je na surowce wtorne vs. reszta.
v460 pisał(a):No ja niby to wiem, ale ktos pisal (Mataj?), ze w wywiadzie przedstawiciel Lekaro mowil, ze jak ich wybiora to segregacji szczegolowej beda dokonywac sami we wlasnym zakresie.
v460 pisał(a):Mowisz Obcy, ze to by bylo niezgodne z uchwala RG i z warunkami przetargu? Przeciez to glupota, bo taka zmiana bylaby z korzyscia dla mieszkancow i dodatkowo (teoretycznie) kosztowniejsza dla Zleceniobiorcy (tj. daje wiecej za te sama cene).
Mataj pisał(a):Banner na stronie UG sugeruje, że można wyrzucać opakowania po sokach do śmieci segregowanych. Wiem, że one są wtórne i faktycznie można by je wrzucać, ale wcześniej UG informował, że nie można ich wrzucać. To ktoś może wie - MOŻNA, czy NIE?
Edziu pisał(a):
Na pewno plusem jest to, że stawka za odbiór śmieci od osoby za mieś to ok. 3,60 zł (chyba najtaniej na Mazowszu) więc trzeba będzie wywrzeć presję na Radę i Wójt aby opłata śmieciowa została nam obniżona bo te +/- 400.000 zł nadwyżki przejedzą urzędnicy. Uważam, że obniżenie opłaty śmieciowej do 5 zł mieś / osoba to minimum.
v460 pisał(a):Jak to!? Przeciez - jesli wierzyc wikipedii - to w Wawie jest ok. 1.700.000 mieszkancow. Nie powiesz chyba, ze wg deklaracji jest 200.000?
v460 pisał(a):Czyli mozna opublikowac baze: miejscowosc, ulica, nr domu, liczba mieszkancow?
Maciek pisał(a):Codziennie oglądam na drodze do Dziechcińca napis "Śmiecę, więc jestem śmieciem". To dołujące.
abc pisał(a):ale nieco odeszliśmy od tematu -jakie są wasze opinie o firmie Lekaro,
abc pisał(a):zakładam więc że p. Prezes zna się z p.Wójt.
abc pisał(a):Pani z gminy jeszcze przed wyborem firmy powiedziała w rozmowie telefonicznej, że mają bardzo dużo skarg na Lekaro i ma nadzieję, że w przetargu wygra ktoś inny
Edziu pisał(a):Sądząc po tym jak szybko reaguje UG na niezapłacony podatek rolny, leśny i od nieruchomości to jestem pełen obaw.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!