Wynagrodzenie wójta od chwil wyborów (od grudnia 2010) jest niezmienne. W ocenie wójt realizacja zadań może nie jest taka, jakbyśmy sobie tego życzyli , ale warto podkreślenia jest to, że całokształt problemów występujących w gminie jest ogromny, planowane zadania realizowane są dobrze. Nie mamy innych dodatkowych źródeł dochodu, ani innych apanaży , które mogłyby wpłynąć na sytuację finansową wójta. Zawsze podejmowane uchwały dot. wynagrodzenia są trudne i budzą wiele emocji, jest to czas na dokonanie oceny pracy pracy wójta. W świetle finansów gminy podwyższenie dotychczasowego wynagrodzenia jest możliwe . W obrębie zmian kadrowych wprowadzamy je sukcesywnie, to wymaga czasu. W mojej ocenie zaangażowanie moje - wójta jest pełne, efekty pracy są dobre. W mojej ocenie większość pracowników wykonuje swoje zadania dobrze. Efektywność wykorzystania naszego czasu jest również duża i pełna , bez względu na termin, czas i porę, zawsze z mojej strony i najbliższych moich współpracowników wykonane było każde zadanie, chcielibyśmy, abyście Państwo to również zauważyli.
Znam nastroje w radzie i wiem jaka będzie decyzja kolegów radnych wobec powyższej uchwały. Nie zgadzam się z takim stanowiskiem. Uważam, ze brak uhonorowania czyjejś pracy podwyżką jest bardzo demobilizujący i jest nie na miejscu. Można dyskutować o jej wysokości, ale nie powinniśmy kwestionować zasadności jej przyznania, skoro całkiem niedawno jednomyślnie udzieliliśmy p. wójt absolutorium. Rozumiem jednak, że nie będę miała z kim o tym dyskutować, bo państwo radni nie są tym w ogóle zainteresowani. W związku z powyższym bardzo proszę o zwolnienie mnie z obowiązku głosowania w tej sprawie.
" ze względu na bliską znajomość z panią wójt radna chciałaby być zwolniona z obowiązku głosowania nad tym projektem ustawy"
Projekt zmiany wynagrodzenia Wójta Gminy Wiązowna uzasadniony jest ogromną złożonością rozwiązywanych problemów występujących na terenie, gminy, pełną dyspozycyjnością Wójta , otwartością na problemy mieszkańców, aktywnością społeczną i jawnością działania, otrzymaniem w Plebiscycie Urząd Przyjazny Mediom i Społeczeństwu wyróżnienia w kategorii "Najlepszy Wójt na Mazowszu Roku 2011" otrzymaniem jednogłośnego absolutorium za rok 2011.
Edziu pisał(a):z tego co się orientuje to część radnych zarabia znacznie (wielokrotnie) więcej niż Wójt, więc nie mieli czego zazdrościć...
czarna pisał(a):Wczoraj podczas zebrań w Szkole Podstawowej w Wiązownie rodzice proszeni byli o wpłaty na budowę skoczni w dal dla dzieci. A przecież widać z powyższego, że pieniądze są! Podwyżka nie przeszła! Radni tak łatwo i często dokonują zmian w budżecie i uchwałach, że chyba nie będzie problemu w tak ważnej sprawie! Mamy XXI wiek a w szkole skoczni brak!
bobi pisał(a):No dobra, ja powiem tak,
za takie pieniądze nie podjąłbym się takiej pracy (jest jednak odpowiedzialność nawet moralna, wystąpienie publiczne przy niesprzyjającej publiczności, opluwanie na forum i nie piszcie że sama zasłużyła - każdy dostanie w pięty nawet święty i Papież, plama w życiorysie jak coś pójdzie nie tak, audyty i kontrole z policji-marszałka-wojewody, sprzeczki z opozycja, wyciąganie potknięć, wytykanie dzieci palcem).
Zdecydowałby, się tylko jakbym miał:
-mieć pozycję w CV
-lub naprawdę kochałbym to miejsce i chciał poświecić jemu życie
Howk !!!!
:-)
Nemo pisał(a):A ja powiem, że p. wójt daleko do wieku przedemerytalnego, chyba, że zaczyna się on zaraz po 50.
BlueZebra pisał(a):
-miał średnią pensję w starostwie i średnie widoki na awans
i perspektywę dużo wyższej pensji jako wójt
Nemo pisał(a):Ocenianie ludzi, a tym samym ich pracy nie jest ani łatwe, ani przyjemne. I przede wszystkim mało obiektywne. Bo wedle jakich kryteriów oceniać?
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!