AlBundy pisał(a):Nie sądzę, żeby tak peryferyjne centrum miało coś do zaoferowania ludziom z Warszawy i okolic żeby zakorkowali 17-kę.
Edziu pisał(a):Spoko! Ta inwestycja szybko nie ruszy. Jak na razie ktoś się zreflektował,że po zalaniu asfaltem i betonem takiej powierzchni nie będzie gdzie odprowadzać wód opadowych. tzn. będzie, ale po zrzuceniu wód do kanału ulgi może zostać zalany kawał centrum Wiązowny.
To będzie 10 minut od Ursynowa, kiedy powstanie POW. Wcześniej otwarcie centrum rzeczywiście nie ma sensu.
AlBundy pisał(a):Co do odprowadzenia wody - to sporo infrastruktury (rowy, zbiorniki powstanie przy okazji S17 i POW) oczyszczalnia wód opadowych to też nie jest jakiś duży wydatek przy takiej skali inwestycji - przy autostradach i ekspresówkach powstaje tego sporo - także spoko dadzą radę.
Mataj pisał(a):Dla mnie większym, nadal nierozwiązanym problemem jest zaopatrzenie w wodę, ale o tym gmina nie myśli, bo i po co, a inwestor będzie miał gdzieś mieszkańców ;)
Zdaniem "Rzeczpospolitej" niemal pewne jest, że zostanie wydana decyzja warunkowa, zobowiązująca Auchan do sprzedaży lub zamknięcia kilku, a może nawet kilkunastu sklepów.
Ceny - (przynajmniej w części) wynikają z kosztów mały rynek, straty, czynsz itp. Zawsze "sieciówka" ma lepiej - tu straci , tam zarobi aby bilans był na +.v460 pisał(a):hehe nightwatch - czyzbys mial sklepik? ;)
Mataj ma troche racji. Niestety ceny w niektorych lokalnych sklepikach sa bardzo wysokie :( Ja kiedys praktycznie codziennie kupowalem w jednym takim sklepiku, ale ceny skutecznie mnie od tego odstraszyły :(
vegul pisał(a):A kto tu się po chamsku zachował ? ten którego obraża Ronaldo czy obrażany przez Ronaldo??? Nie mam zwyczaju publikować informacji " z palca wyssanych". Publikowanie czegokolwiek zawsze ma swoich za i przeciw a najlepszym przykładem jest temat GS Wiązowna.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!