Mataj pisał(a):
Btw. Nie sądziłem, że serio policzyłeś te bannery, ale sam też przeliczyłem i wygląda na to, że jest ich prawie 30 :|
Banery tak, ale do stron zewnętrznych.
phili pisał(a):Nie wiem czemu konsekwentnie od jakiegoś czasu mamy do czynienia z inwestycjami w banery na stronie UG. Są pracochłonne a nie są indeksowane przez wyszukiwarki.
phili pisał(a):Parafie, szkoły, przedszkola mają swoje strony internetowe. Wystarczy, że strona UG na nie przekieruje, poda do nich linki, ale choć informacje z parafii "lądują" na pierwszych stronach wiazowna.pl to próżno szukać linków do ich stron internetowych na stronie UG.
phili pisał(a):Może dobrze by było stworzyć po prostu stronę internetową dla Powiązań, skoro UG koniecznie chce te relacje zamieszczać i prowadzić portal gminny a nie oficjalny serwis informacyjny.
Mataj pisał(a):Nie sądziłem, że serio policzyłeś te bannery, ale sam też przeliczyłem i wygląda na to, że jest ich prawie 30 :|
phili pisał(a):Czy naprawdę strona Urzędu Gminy to miejsce na relacje z zabaw z przedszkoli, szkół bądź wydarzeń z parafii? Wyobrażacie sobie, jaki byłby chaos gdyby Starostwo chciało publikować tego typu relacje z całego powiatu u siebie na stronie? Parafie, szkoły, przedszkola mają swoje strony internetowe. Wystarczy, że strona UG na nie przekieruje, poda do nich linki,
passim pisał(a):Oficjalna strona gminy jak najbardziej powinna relacjonować co dzieje się na jej terenie. Szczególnie w podległych sobie i finansowanych placówkach, ale wszelkie inicjatywy społeczne również.
passim pisał(a):Każde z tych działań promuje gminę.
passim pisał(a):Nie wyobrażam sobie też, że klikam codziennie w linki wszystkich szkół i placówek w gminie, bo może coś się zadziało.
passim pisał(a):Mogą pojawiać się ogłoszenia o wywiadówkach szkolnych, planach inwestycyjnych i zaproszenia na pączki, a mimo to strona nie będzie chaotyczna. Kwestia redakcji
passim pisał(a):Tworzenie kolejnych stron w przypadku urzędu uważam za marnotrawstwo i wprowadzanie jeszcze większego galimatiasu. Jest już BIP – bardzo urzędowy.
phili pisał(a):Dodam, że przepływ informacji w gminie jest na tyle kiepski, że w pierwszej kolejności popracowałabym nad lepszym informowaniem mieszkańców i to nie tylko o tym co się wydarzyło, tylko przede wszystkim o tym co się wydarzy. Poczta pantoflowa niestety wciąż króluje.
phili pisał(a):
Informacja: Jak prawidłowo zagospodarować popiół?
http://www.celestynow.pl/161-4b619bd081315-14640-p_1.htm
Czy ktoś się spotkał ostatnio z tego typu materiałami na stronie UG?
Mataj pisał(a):Pliki xls również można odczytywać za pomocą darmowych programów.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!