- To prawda, że administracja jest rozbudowana – to spadek i wielkie obciążenie po poprzednikach. W poprzedniej kadencji stworzono nadmiar etatów, ale przecież nie mogę teraz po prostu powiedzieć wielu pracownikom „out”. To są przecież ludzie i ich rodziny, a nie przedmioty. Tak jak zapowiedziałam w kampanii wyborczej, „przyjrzę się każdej sprawie”. I są wnioski, są zmiany w zatrudnieniu w UG. A brak wystarczających środków w budżecie na różne działania to także pozostałość po poprzednich władzach gminy, bo zostawili nam wysokie kredyty do spłacenia – powiedziała Bętkowska.
Mataj pisał(a):
czarna pisał(a):A ja się zastanawiam co zrobiłby M.J gdyby wygrał wybory. Też przedup...łby 4 lata bo forsy mało?
Mataj pisał(a):Obcy, powielam niesprawdzone plotki - Ok, wobec tego zmieniam moją wypowiedź na fakty - obecnie Powiat dotuje drogi w naszej gminie ułamkiem tego co wcześniej, niż podczas poprzedniej kadencji. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Mataj pisał(a):W kwestii MJ. - Obcy, on jest odpowiedzialny za rekordowe zadłużenie, ale również za rekordowe remonty drogowe w gminie.
Mataj pisał(a):Możemy się spierać czy np. pozyskanie środków na Decydujmy Razem się opłaci,
Mataj pisał(a):zdecyduj się ;) z jednej strony piszesz, że odpowiada za długi, z drugiej strony piszesz, że odpowiada za brak domu kultury, chociaż to on postulował budowę WCK i przez to jeszcze większe zadłużenie.
Mataj pisał(a):Co do przedszkola w Zakręcie - przyznam rację, chociaż projekt zaczął, MIMO WSZYSTKO, poprzednik.
Mataj pisał(a):O szkole w Malcanowie nawet się nie zająknąłeś, a pieniądze na jej rozbudowę zaklepał w budżecie - poprzednik (jak się okazało nawet zbyt duże fundusze),
Mataj pisał(a):Wydatków administracyjnych nie uzasadniam, kiedyś v460 tłumaczył to min. pozyskiwaniem funduszy unijnych, co jest racjonalne. Do tego dochodzi organizacja BOM (wciąż twierdzę, że dość istotnego elementu) oraz wzrost liczby wydawanych WZ, którym chwaliła się MPT (i tak dalece odbiegający od oczekiwań społecznych).
MPT pisał(a):coś w tym rodzaju: http://bip.wiazowna.pl/public/popup.php?id_menu_item=82751
obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):Obcy, powielam niesprawdzone plotki - Ok, wobec tego zmieniam moją wypowiedź na fakty - obecnie Powiat dotuje drogi w naszej gminie ułamkiem tego co wcześniej, niż podczas poprzedniej kadencji. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Masz liczby?
obcy pisał(a):
Gdzie? Po kilkaset metrów Jeździeckiej i Pęclińskiej. Do tego za pieniądze zewnętrzne w ostatnim roku urzędowania remontowano Parkingową, Duchnowską, Nadrzeczną bez połączenia z K-17 i pół Sportowej. Być może to rekord na miarę naszych możliwości.
obcy pisał(a):
Ile pieniędzy z tytułu tego projektu przewijało się przez nasz budżet? Według mojej wiedzy 0,00 PLN.
obcy pisał(a):
Może postulował, ale robił wszystko, żeby nie powstał. Od podmiany projektu do niezrozumiałych opóźnień. O tym już wiele razy pisano.
obcy pisał(a):
A to jest dla mnie nowe. Źródło? Nie pamiętam żeby MJ planował budowę szkoły w Malcanowie. Pamiętam natomiast plany dużego ośrodka szkolno-sportowego przy Sportowej w Wiązownie, przedstawione pod koniec kampanii wyborczej.
Mataj pisał(a):
obcy pisał(a):
A to jest dla mnie nowe. Źródło? Nie pamiętam żeby MJ planował budowę szkoły w Malcanowie. Pamiętam natomiast plany dużego ośrodka szkolno-sportowego przy Sportowej w Wiązownie, przedstawione pod koniec kampanii wyborczej.
MPT chyba wystarczająco jasno się wyraziła. ;) Przy okazji możesz również zajrzeć do planów budżetu 2011, w których kwoty przeznaczone na szkołę w Malcanowie BYŁY już przed objęciem stanowiska przez nową wójt.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!