obcy pisał(a):Jak były wasze oczekiwania, jak zostały zrealizowane?
obcy pisał(a):Może sama pani Wójt podsumuje pierwszy rok z jej punktu widzenia?
ravos4 pisał(a):I tylko kto na tym najwięcej skorzysta? Gmina czy mieszkaniec?
Mataj pisał(a):Jednak, jeśli jako argument koronny podaje się brak czasu (tu).
Mataj pisał(a):Jeśli powodem jest brak kasy (a tak też możemy sprawę rozumieć), to po co urząd występował o przesunięcie terminu budowy?
Mówiono także o pomyśle pani wójt zagospodarowania centrum Wiązowny pod kątem rekreacyjno-sportowym, który podobał się komisji. Powstałoby m.in. miejsce do jazdy na deskorolce oraz do tańca, a także miejsca dostępu bezpłatnego do Internetu, stanowiska do gry w szachy. Oczywiście, na razie są to plany…
obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):Jednak, jeśli jako argument koronny podaje się brak czasu (tu).
Pani Wójt podała jako powód brak środków na udział własny, w przypadku realizacji do końca 2012 roku, a rozliczeniem do czerwca 2013 roku.
Mataj pisał(a):Jeśli powodem jest brak kasy (a tak też możemy sprawę rozumieć), to po co urząd występował o przesunięcie terminu budowy?
Aby rozkładać finansowanie do roku 2014.
ravos4 pisał(a):Pomijając ten wątek chciałbym zaznaczyć, że jestem zwolennikiem rozwoju CAŁEJ gminy. Niestety działania pani wójt i jej kadry pokazują iście Orwellowską równość.
Mataj pisał(a):próbowano odpowiedzialność za decyzję przerzucić najpierw na poprzedniego wójta,
Mataj pisał(a):
Zaznaczam, że nie oceniam nikogo.
"Główne cele to
Stworzenie systemu informacji i współpracy z mieszkańcami,
pozyskanie środków zewnętrznych i UE na gminne inwestycje,
praca na rzecz:
poprawy stanu dróg – remonty i budowa bezpiecznych dróg z chodnikami i ścieżkami rowerowymi,
rozwoju szkół,
budowy przedszkoli,
rozwoju sieci kanalizacyjnej,
zagospodarowania przestrzennego;
dokończenie wodociągowania gminy,
rozwój współpracy, wspieranie inicjatyw lokalnych,
ciekawa oferta rekreacyjno-sportowa i kulturalna dla młodzieży i dorosłych."
Mataj pisał(a):Jestem natomiast niezwykle ciekaw tego podsumowania. Chciałbym się dowiedzieć dokładnie CO jest robione, żeby osiągnąć to:
"Główne cele to
Stworzenie systemu informacji i współpracy z mieszkańcami,
pozyskanie środków zewnętrznych i UE na gminne inwestycje,
praca na rzecz:
poprawy stanu dróg – remonty i budowa bezpiecznych dróg z chodnikami i ścieżkami rowerowymi,
rozwoju szkół,
budowy przedszkoli,
rozwoju sieci kanalizacyjnej,
zagospodarowania przestrzennego;
dokończenie wodociągowania gminy,
rozwój współpracy, wspieranie inicjatyw lokalnych,
ciekawa oferta rekreacyjno-sportowa i kulturalna dla młodzieży i dorosłych."
Mataj pisał(a):
Doskonale też wiesz, że papier jest cierpliwy i wszystko kupi - vide budowa przedszkola w Zakręcie, modernizacja budynku szkolnego w Malcanowie (nota bene środki na ten cel zostały zmniejszone w budżecie w obecnej kadencji, bo potrzebowała ich szkoła w Gliniance).
v460 pisał(a):Co Ty Ravos piszesz? ;) Wtedy były długi i teraz sa dlugi.
Nemo pisał(a):Malcanów? Środki mniejsze nie z powodu szkoły w Gliniance, ale dlatego, że na początek robi się koncepcje i projekty, a one nie kosztują milionów.
Nemo pisał(a):Wszystko w tej kadencji!
Nemo pisał(a):
Malcanów? Środki mniejsze nie z powodu szkoły w Gliniance, ale dlatego, że na początek robi się koncepcje i projekty, a one nie kosztują milionów. Patrz na kwotę łączną inwestycji, tak naprawdę zaczętej w tej kadencji... Poprzednio się tylko o niej mówiło.
Nemo pisał(a):Proponowałabym Adminowi zamieszczenie wykazu.
Mataj pisał(a):Nie wiem, może się ociągałem, ale wybudowałem dom w 9 miesięcy, a to i tak czas, na który niektórzy patrzą z niedowierzaniem.
Yenza pisał(a):
Tak z ciekawości to czas z załatwieniem wszystkich formalności czy sama budowa: :-)
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!