Witam serdecznie. Jestem studentem (inżynierem) V roku biotechnologii na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i mam już spore doświadczenie w pisaniu ksiąg HACCP dla restauracji, baru, kawiarni i innych lokali gastronomicznych. Z chęcią podejmę się wdrożenia systemu HACCP dla państwa za przystępną cenę. Gwarantuję szybkie i fachowe wdrożenie systemu, a także pomoc na rok w ramach zlecenia. Odległość od Wrocławia nie gra roli, dlatego przyjmę oferty z całego kraju. Na życzenie klienta wykonuję również księgę GMP/GHP za dodatkową opłatą.
Zainteresowanych proszę o kontakt: e-mail: jakub.michalak90@gmail.com tel: 727562470
tak z ciekawości zapytam eksperta... z definicji jednej z zasad HACCP:
Zasada 7 - Ustalenie procedur zapisów : Dokumentacja i zapisy systemu HACCP stanowią dowód zapewnienia bezpieczeństwa żywności, dlatego należy opracować procedury sporządzania, prowadzenia, przechowywania i nadzorowania wszystkich dokumentów i zapisów systemu HACCP (3 lata od sprzedaży).
w restauracjach trzymamy zapis każdego sprzedanego posiłku w ciągu trzech lat od daty sprzedaży?????
Przepraszam za późną odpowiedź, gdyż forum nie wysłało mi wiadomości o dodanych postach w założonym temacie. Chodzi tu o to, że wszystkie karty zapisów po sporządzeniu księgi czyli np. karty monitorowania punktów CCP czy weryfikacji systemu muszą być składowane na okres 3 lat - do wglądu dla sanepidu. To samo tyczy się kart zapisów z księgi dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych (GMP/GHP).
W razie gdyby ktoś z państwa potrzebowałby dokumentacji, można więcej informacji odnośnie mojej działalności zyskać na stronie www.plan-haccp.pl